• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
YOIN US
Gezinsbehandeling

Onze hulp aan gezinnen met meerdere of ingewikkelde problemen

Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling voor gezinnen met een vluchtverhaal (IAG-V)

Als een gezin naar Nederland is gevlucht, heeft het altijd behoorlijk veel te doen. Het leren van de taal, werk zoeken, de buren leren kennen, een passende school voor de kinderen vinden en veel meer. Daarbij moeten alle gezinsleden vaak ook na jaren opnieuw als gezin met elkaar samen leven. En moet het hele gezin verwerken van wat ze hebben meegemaakt en leren omgaan met het feit dat ze huis en haard hebben moeten achterlaten.

Sommige gezinnen krijgen daar bovenop nog te maken met een ingewikkelde opvoeding van de kinderen. Omdat ze het allemaal lastig vinden om in te burgeren. Of juist omdat één van de kinderen beter is ingeburgerd dan de rest van het gezin, omdat hij de rest is voorgegaan naar Nederland. Voor al deze gezinnen hebben we intensieve ambulante gezinsbehandeling voor vluchtelinggezinnen. Waarbij we helpen bij het vinden van een nieuwe balans.

Bij onze gezinsbehandeling helpen we gezinnen bij het vinden van een balans, vanuit hun eigen huis.  We ondersteunen de ouders om hun ouderrol (opnieuw) in te nemen. Op een manier die past bij de waarden van de familie en die aansluit bij de ontwikkeling van hun kind(eren), binnen de Nederlandse maatschappij.

In deze folder lees je meer over onze Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling voor gezinnen met een vluchtverhaal:

Folder IAG-V


Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/4X1Eu2jVw80?controls=0