• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
YOIN US
YOIN-jongeren uitgedaagd in talentontwikkeling

Op donderdag 17 april organiseerde YOIN een kick-off van het project : Talentontwikkeling. Maar liefst 80 jongeren waren bij elkaar gekomen om geïnspireerd te raken hun eigen talentontwikkeling vorm te geven. Naast jongeren waren er ook 45 enthousiaste begeleiders van Yoin aanwezig.

Het idee dat iedereen talenten en mogelijkheden heeft om zich verder te ontwikkelen in de toekomst werd door iedereen omarmd. Het is dan ook belangrijk dat dromen, talenten en ambities zichtbaar kunnen worden. Vanuit nieuwsgierigheid blijven we steeds leren, daar groeien we van zo blijf je je leven lang een ontdekkingsreiziger.

Naast een inspirerende gastoptreden van Bright O Richards (New Dutch Connections), vertelde ook Annemarie Profittlich, bestuurder van entrea lindenhout (waar YOIN onderdeel van is) over haar eigen talenten en ambities. Er was verder een superleuk optreden van Genaro Blanc, een gepassioneerde danser uit Arnhem, en natuurlijk werd ook het podium geboden voor de talenten en eigenheid van de YOIN-jongeren.

Het was ontzettend leuk om het enorme enthousiasme van de jongeren te zien en te ervaren. Ook de openheid en kwetsbaarheid die ze toonden, was prachtig. Het vraagt toch zeker ook moed om voor een groep te staan en je talenten te laten zien.

Ik heb geen speciale talenten, ik ben alleen hartstochtelijk nieuwsgierig (Einstein)

YOIN wil met het project niet alleen het talent van jongeren ontwikkelen, maar ook de context bieden voor het inzetten van dat talent in het netwerk en leer- en werkmogelijkheden van de jongeren. Met verschillende bouwstenen, gericht op talenten en ambities, maken begeleiders samen met de jongeren, een toekomstplan op maat. Een plan dat is afgestemd op de zorg voor jonge vluchtelingen en de betrokkenheid bij de daadwerkelijke integratie en het vinden van werk.