• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
YOIN US
Loop een dagje mee als begeleider bij YOIN

Hamids Dinsdag

In onze woongroep in Apeldoorn begeleiden we 11 alleenstaande minderjarige vluchtelingen. De jongeren die in ons huis wonen, helpen we om te groeien en om mee te doen in onze maatschappij.

Hamid is een van onze enthousiaste collega's, die zich bij YOIN inzet om jonge vluchtelingen een echte kans op integratie te geven. Loop een dagje met hem mee en ontdek hoe Hamids dag op de woongroep er uitziet, Al kan morgen weer heel anders zijn, want geen dag is dezelfde!

's Ochtends

9.30 uur - Ik kom aan op de groep en los mijn collega af die vannacht de slaapdienst heeft gedraaid. Hij vertelt me dat hij met de jongeren gisteren fanatiek FIFA heeft gespeeld in de woonkamer. Ook zegt hij dat Roza gister niet zo lekker in haar vel zat; op haar moet ik vandaag even extra letten. Bijna alle jongeren zijn al naar school vertrokken. Alleen Fitsum ligt ziek op bed. Eens kijken hoe het met hem gaat. Ik vrolijk hem een beetje op met wat fruit en thee.

Itemfoto YOIN Gerdines Dag 2

10.00 uur - Mijn collega rondt de overdracht af en vertrekt. Nu heb ik tijd om allerlei regeldingen te doen. Ik ben mentor van twee jongeren. Voor Aman maak ik een afspraak met zijn voogd en voor Misgina declareer ik een paar kledingbonnen. Daarna is er nog tijd om de notulen uitwerken van de vergadering van gisteren.

's Middags

12.00 uur - Yordanos is vandaag wat eerder naar huis gekomen, want ze heeft een afspraak bij de tandarts. Ze weet de weg naar de praktijk nog niet zo goed en ze vindt het heel spannend wat de tandarts gaat doen. Ik ga dus met haar mee, ook om haar uit te leggen wat er gebeurt. Samen stappen we bijtijds op de fiets, zodat we mooi op tijd voor haar afspraak zijn.

13.00 uur - Zo, de tandartsafspraak viel gelukkig mee. Yordanos had geen gaatjes, maar ze heeft wel een poetsles gekregen van de tandarts. We hebben samen nog tandenstokers gekocht en nu heeft ze vanmiddag iets langer vrij dan normaal. Ze gaat vast lekker koken. Ik bel nog een collega die ziek was, om te horen of ze weer opgeknapt is en of ze haar dienst morgen kan draaien.

14.30 uur
- Fitsum is gelukkig uit bed gekomen. Hij voelt zich al wat beter en gaat ook wat koken. De keuken is even het terrein van Yordanus en Fitsum. Ondertussen is mijn collega binnengekomen, die vandaag de late dienst heeft. Kan ik mooi nog even boodschappen doen voor het ontbijt voor de jongeren voor morgen.

15.00 uur - Ik ben weer terug met de boodschappen en ook de jongeren komen een voor een thuis na hun schooldag. Efrem, Gabriel en Yonatan vertrekken gelijk weer naar hun werk in een distributiecentrum.

Itemfoto YOIN Gerdines Dag 1

Milen komt even bij me op kantoor. Ze heeft contact gehad met haar familie en heeft gehoord dat het niet goed met hen gaat. Ze wil weten wanneer ze nu eindelijk naar Nederland mogen komen. Helaas weet ik dat niet. We bellen samen haar voogd en kletsen daarna nog even over haar broertjes en zusjes. Tot Filmon boos binnen komt stampen: zijn pinpas is kwijt en hij wil NU een nieuwe. Ik ga met Filmon zijn stappen na, misschien vinden we zijn pinpas nog. Ondertussen kijkt mijn collega naar de fiets van Bashir, die kapot is gegaan.

Einde van de dag

16.30 uur - Aman, mijn mentorjongere, krijgt bijna een huis toegewezen. We gaan samen even zitten om te kijken welke meubels hij graag zou willen en we maken een lijstje van de dingen we moeten regelen. Van alles komt langs: inrichting, WiFi, verzekeringen, contact met de buren, huur, ...

17.00 uur - Mijn collega die slaapdienst heeft, komt binnen en we doen de overdracht: op welke dingen moet hij letten en welke jongeren zijn er nog niet thuis?

17.30 uur
- Terwijl ik naar de auto loop, zwaai ik naar Azmera en Henok die naar hun voetbaltraining gaan. Overmorgen ben ik weer terug op de groep, nu lekker naar huis!

Spreekt deze baan als begeleider jou aan?

Als jij jezelf wel ziet in deze baan als begeleider van jongeren met een vluchtverhaal, bekijk dan de vacature op www.yoin.nl/werken-bij. En solliciteer! Want we zijn nog op zoek naar een collega voor deze leuke woongroep voor jonge, alleenstaande vluchtelingen in Apeldoorn.

Of was dit middagje meelopen nog niet voldoende en wil je nog meer weten? Bekijk dan het filmpje waarin Sandra en Koen vertellen over werken en meewonen in de wooneenheden van YOIN.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/P4jUbjkE9Hw