• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
YOIN US
Mahnaz vertelde haar vluchtverhaal om vrijheid te gedenken
Jongere yoin en begeleidster Mahnaz

Op 15 november was YOIN-begeleidster Mahnaz te gast bij de Gelderse Landdag over het thema vrijheid, waar zij haar vluchtverhaal vertelde in de speciale Human Library bij de Lindenberg in Nijmegen.

Mahnaz is 13 jaar geleden naar Nederland gekomen en heeft 6 jaar in een asielzoekerscentrum gewoond. Al bijna twee jaar begeleidt zij nu bij YOIN minderjarige alleenstaande vluchtelingen en helpt hen in Nederland een leven op te bouwen. Twee meisjes die zij begeleidt waren ook bij de Human Library aanwezig om het verhaal van Mahnaz te horen.

Als ex-vluchteling vertelde Mahnaz haar verhaal aan de vele bezoekers en luisteraars tijdens de Human Library. Over haar reis, de onzekerheid, het vreemde land dat je moet leren kennen en de verschillen. Een boeiend verhaal waardoor bezoekers zich bewust worden van de mens achter de vluchteling en de vooroordelen die er zijn. Met aangrijpende maar ook grappige voorbeelden die tot veel instemmend knikken en gegniffel leidden. Het levensverhaal van Mahnaz nodigde de luisteraars in ieder geval uit tot vele gesprekjes en nieuwsgierigheid naar elkaar. Ook voor de minderjarige alleenstaande vluchtelingen. YOIN!