• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
YOIN US
Samir een van de boegbeelden van IkZorg.

#Ik Zorg

Samir is 28 jaar en begeleider bij YOIN. Enthousiast heeft hij meegewerkt aan de campagne IkZorg. Met zijn bijdrage hoopt hij anderen even enthousiast te maken voor het werken in de (jeugd)zorg.

'Ik begeleid jonge statushouders tussen 16 en 18 jaar oud, die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen. Vaak duurt het maanden voordat deze jongeren een beetje geland zijn. Ze hebben veel meegemaakt en staan er helemaal alleen voor.
Als begeleider vind ik het heel belangrijk dat ze zich weer veilig voelen. Daardoor krijgen deze jongeren meer ruimte in hun hoofd en kunnen ze weer nadenken over andere zaken, zoals toekomstplannen en interesses.
Ik voel me eigenlijk net hun vader en wil ze niet aan hun lot overlaten. De jonge vluchtelingen hebben veel in hun mars en ik wil ze laten zien wat er mogelijk is. Om ervoor te zorgen dat ze snel de taal leren en integreren, hebben ze allemaal een bijbaantje. Ze stapelen bijvoorbeeld pakketjes, brengen post rond of vullen vakken.
Eén van de jongens die ik heb begeleid, zat echt in de put toen hij hier kwam. We hebben veel gepraat en gewerkt aan zijn basisvaardigheden. Zo leerde hij bijvoorbeeld zijn kamer op te ruimen en volgens een ritme te leven. Inmiddels gaat dat heel goed en is hij helemaal opgebloeid. Hij gaat zelfs naar het hbo. Ik ben zo trots op hem!'

Voor nog meer verhalen van collega's uit de zorg kun je terecht op ontdekdezorg.nl
Ontdek dat er in zorg en welzijn meer te kiezen is dan je misschien denkt. Wie weet welk beroep bij jou past. Misschien wel begeleider van jonge alleenstaande vluchtelingen, net als Samir.

Bron: https://www.ontdekdezorg.nl/ve...