• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
YOIN US
Wat hebben ze nodig? Jongeren weg uit Ter Apel

Jongeren die vanuit Ter Apel elders een tijdelijk onderkomen vinden, zijn in de eerste plaats kinderen en ze hebben eigenlijk gewoon nodig wat andere kinderen van 13 tot 18 ook nodig zouden hebben na een lange, gevaarlijke reis: een warme, liefdevolle ontvangst, rust, verzorging van hun wonden en andere medische hulp, goede kleding... en veel eten!

Dat vertelde Saskia Sliedrecht die zondag 16 oktober live aanwezig was bij de uitzending van 'Dijkstra en Evenblij Ter Plekke', ditmaal vanuit (regio) Groesbeek. Beluister het fragment >>
Aanleiding is de door het COA georganiseerde komst van 60 minderjarigen zonder ouders, die in een voormalig gebouw van Pluryn in Groesbeek een tijdelijk onderkomen vinden.

Saskia is gedragswetenschapper en expert in interculturele hulpverlening. Ze werkt als therapeut met kinderen die zonder ouders in Nederland aangekomen zijn en met gezinnen met een vluchtverhaal. Ze is vakgroepleider Diagnostiek & Therapie en maakt deel uit van het team van YOIN. Ook geeft ze trainingen Cultuursensitief Werken.