• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
YOIN US
Over ons

YOIN is een manier van werken

Weinig mensen realiseren zich dat onder de vluchtelingen die naar Europa en naar Nederland komen, zich ook jonge, alleenstaande minderjarige kinderen bevinden. Kinderen of jongeren die een vaak lange en onvoorstelbare reis achter de rug hebben en nu in Nederland zijn aangekomen. Zonder ouders of andere wettelijke vertegenwoordiger, zoals een oom, tante of ander familielid. YOIN wil deze jongeren de best mogelijke opvang en begeleiding bieden. YOIN is een manier van werken. Midden in de maatschappij en ook samen met de maatschappij.

Yoin2

De essentie daarvan is dat we jonge alleenstaande vluchtelingen mee willen laten doen in onze steden, in onze wijk, buurt, straat, school, sport- en cultuurvereniging, bedrijven en organisaties. Onze visie leidt tot een manier van werken die zich in de praktijk succesvol toont.

Ervaren en enthousiaste professionals

Yoin Present Itemfoto

Onze begeleiders zijn goed opgeleide professionals op het gebied van jeugdhulpverlening of maatschappelijk werk. Met grote deskundigheid en ervaring in het werken met jongeren. Wij werken cultuursensitief. De helft van onze begeleiders heeft een niet-Westerse achtergrond. Sommigen hebben zelf een vluchtervaring, waardoor zij ook met hun ervaringsdeskundigheid goed kunnen aansluiten bij de jongeren.

Doe ook mee met YOIN

Buren, sociale netwerken in de buurt, de sportclubs en de wijkteams, de wijkagent…. iedereen draagt een steentje bij om samen de weg te vinden. Ook de scholen in Doetinchem, Arnhem, Apeldoorn, Ede, Nijmegen en Wageningen hebben hun deuren geopend en de docenten op de Internationale schakel klassen (ISK) helpen de jongeren sprongen vooruit in de Nederlandse taal.

Werk jij bij een gemeente, woningbouwvereniging, of school? Of ben je begeleider, gezinshuisouder, goede buur of vrijwilliger? Wij kunnen het niet alleen. YOIN heeft een sterk netwerk nodig om meer dan 160 minderjarige vluchtelingen goed op te vangen en mee te laten doen.

Doe ook mee met YOIN! We nodigen je van harte uit de kracht van het meedoen te laten zien. Bel 088 356 20 00 of mail yoin@entrealindenhout.nl

Handige links

Nidos voert op grond van de wet als onafhankelijke (gezins-)voogdij instelling de voogdijtaak uit voor Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen.

Vluchtelingenwerk Nederland is er voor vluchtelingen en asielzoekers.

Informatie van de Rijksoverheid over alleenstaande minderjarige vluchtelingen.