• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
YOIN US

Scholing & training professionals

Open staan voor elkaar

Expertise delen

In de afgelopen jaren hebben wij veel expertise opgedaan in het werken met jonge alleenstaande vluchtelingen en in het werken met hun gezinnen na gezinshereniging.

Die grote expertise delen we graag. Zo helpen we professionals in hun interculturele deskundigheid. Want culturele achtergrond en taal zijn nooit reden om niet effectief te kunnen begeleiden, diagnosticeren, behandelen of ondersteunen. We geven trainingen en je kunt altijd bij ons terecht voor consult of advies.

Cultuursensitief werken

Het vinden van aansluiting tussen mensen met verschillende culturele achtergrond vraagt geduld en begrip. Hoe kun je cultuursensitief werken binnen de gangbare methodieken? Kennis van cultuurverschillen en de betekenis voor de opvoeding, kunnen daarbij helpen. Een training en tools helpen je om de cultuurverschillen te zien, bespreekbaar te maken en te bedenken hoe je nader tot elkaar kunt komen.

Vlaggensysteem

Het Vlaggensysteem is een methode om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te duiden en geeft handvatten voor het pedagogisch handelen van opvoeders. Deze training geven we ook aan professionals die met minderjarige vluchtelingen werken. Binnen de training is oog voor standpunten over seksualiteit binnen verschillende culturen, en op welke manier je hierover cultuursensitief in gesprek kunt gaan.

Training Psychotrauma en het vergroten van veerkracht

Doel van deze training is dat professionals psycho-educatie op stress en trauma kunnen geven aan jongeren. Ook krijg je verschillende vaardigheden om de jongere te helpen in 'het leven van alledag' zijn veerkracht ('window of tolerance') te vergroten.

Pilot post HBO-opleiding IAG-V bij de HAN

Om professionals beter uit te rusten in het werken met andere culturen of gezinnen met een vluchtverhaal, heeft de HAN samen met de YOIN de pilot opleiding IAG-V ontwikkeld. Passende antwoorden vinden op vragen die spelen rondom diversiteit van je cliƫnten, opgroeien binnen twee culturen en/of vragen die spelen na gezinshereniging van vluchtelingen. Lees er meer over in deze folder.

Ik heb een vraag over een training van YOIN

Velden met een * zijn verplicht