• Telefoon 088 356 20 00
  • Mail [javascript protected email address]
Contact

Begeleider YOIN

Ben jij die professional die zich in wil zetten om jonge vluchtelingen een echte kans op integratie te geven. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ben jij een bevlogen hulpverlener die alleenstaande minderjarige vluchtelingen hun kansen en talenten laat ontdekken? Laat jij deze jongeren meedoen en tot groei komen? Dan zoeken we jouw kennis en enthousiasme!

Doelgroep en locatie

YOIN biedt opvang en begeleiding aan jonge alleenstaande vluchtelingen met als doel om deze groep kinderen en jongeren mee te laten doen in de samenleving. We bieden ook hulp aan hun gezinnen bij het vinden van een nieuwe balans als hereniging heeft plaats gevonden en het aansluiten op elkaar niet (meer) vanzelf gaat.

YOIN is een onderdeel van entrea lindenhout. Kijk voor meer informatie over YOIN op onze website: https://www.yoin.nl/. De standplaats is Doetinchem.

YOIN is meer dan opvangen
We willen dat alle kinderen zo gewoon mogelijk kunnen opgroeien. Dus ook minderjarige vluchtelingen. Dat betekent zo gewoon mogelijk wonen, zo gewoon mogelijk naar school, gewoon in de buurt en gewoon meedoen met sport, cultuur, een bijbaantje, enzovoort. Het is vanzelfsprekend dat daar begeleiding bij nodig is, maar ook de begeleiding moet tegelijkertijd heel goed én zo gewoon mogelijk zijn. Zodat deze jongeren hier niet alleen maar zijn, maar echt kunnen meedoen.

Meedoen begint bij wonen
Om de jongeren goed op te vangen en mee te laten doen in onze maatschappij moeten ze in de eerste plaats ergens kunnen wonen. Omdat we jongeren opvangen met verschillende leeftijden en achtergronden werken we bij YOIN ook met verschillende woonvormen. We hebben drie grotere woongroepen waarin gemiddeld 8-12 veelal wat jongere vluchtelingen verblijven. Daar is 24 uur, 7 dagen per week begeleiding aanwezig. En we hebben zo’n 40 woningen waar gemiddeld 4 jonge vluchtelingen wonen. De begeleiding woont daar niet intern, maar is regelmatig aanwezig om deze jongeren te begeleiden waar nodig. We begeleiden ruim 130 jongeren in 8 gemeenten (Arnhem, Apeldoorn, Doetinchem, Doesburg, Lingewaard, Nijmegen, Ede, Wageningen).

Wat ga je doen?

We zoeken een professional voor de functie in Doetinchem , waarbij we flexibiliteit vragen voor wat betreft je inzet in de totale regio (Arnhem, Apeldoorn, Lingewaard, Nijmegen, Ede, Wageningen) en inzet binnen de verschillende woonsoorten. Als YOIN-begeleider werk je in een zelfsturend team. De teams worden door ons begeleid in het succesvol werken als zelfsturend team. Bij de inhoudelijke, meer complexe situaties kan direct worden teruggevallen op een collega, werkbegeleider en/of de bereikbaarheidsdienst van entrea lindenhout.

Wat neem je mee?

We zoeken iemand die ervaring en affiniteit heeft met jonge vluchtelingen, die ervaring heeft in het creëren van een prettige leefsfeer in een woongroep of in de kleinere wooneenheden. Iemand die makkelijk contacten aangaat en snel in kan voegen bij jongeren, woonomgeving (buren) en medewerkers. Iemand die het contact met de voogden, de school en andere externe instanties aangaat, onderhoudt en in staat is om lastige situaties die ontstaan, op een constructieve, positieve en oplossingsgerichte manier aan te gaan. Iemand die oog heeft voor afwijkend gedrag, zodat er signalering en doorverwijzing is bij complexe problemen. Maar je bent vooral een professional die zich in wil zetten om deze jonge vluchtelingen een echte kans op integratie te geven. Met jouw professionele, creatieve en positieve manier van werken help je deze jonge vluchtelingen om zo vlot en zo zelfstandig mogelijk mee te gaan doen.

Wat vragen wij?
We vragen een afgeronde MBO opleiding (Sociaal Pedagogisch Werk) of hoger en ruime ervaring in het werken met jongeren. Je moet bereid zijn om, zo nodig, volgens een rooster met wisselende diensten te werken, waarbij het in de woongroepen ook gaat om slaapdiensten. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk (mondeling en schriftelijk). Bij voorkeur vragen we iemand die de taal van de jongeren beheerst. Gezien de aard van het werk is het belangrijk dat je beschikt over een professionele werkhouding en feedback kan geven en ontvangen. Alle toekomstige medewerkers moeten een geldige Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

Wij bieden jou!

  • Arbeidsovereenkomst voor - in eerste instantie 1 jaar, met ingang van zo spoedig mogelijk.
  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Jeugdzorg. Salariëring conform schaal 7 van de salarisregeling. De referentiefunctie is de functie van Jeugdzorgwerker D.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, een fietsenplan, studiefaciliteiten en aantrekkelijke collectieve verzekeringen.

Meer informatie?

Hebben we jou nieuwsgierig gemaakt? Dan ontvangen we jouw CV en motivatie graag vóór 21 januari 2020 o.v.v. vacaturenummer 2020-001, insturen via de website www.entrealindenhout.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met Monique Parvin (Coördinator Yoin) via 06 12 36 94 59 of Marina Kamps (woonbegeleider Doetinchem) via 06 51 34 73 61. Zij beantwoorden graag je vragen.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 5: van 27 januari 2020 – 31 januari 2020.

Je bent van harte welkom!

  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
  • Een VOG-screening (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
  • Entrea lindenhout is lid van de Werkgeverij. Dit betekent dat je als (toekomstig) medewerker van deze organisatie jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kan ontwikkelen, dat je beter regie houdt op jouw loopbaan en meer voordelen. Kijk voor meer informatie en voor een overzicht van de deelnemende organisaties opwww.dewerkgeverij.nl. Vermeld indien je werkzaam bent binnen de Werkgeverij dit duidelijk in je sollicitatiebrief.

Solliciteer direct!

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord
Velden met een * zijn verplicht