• Telefoon 088 356 20 00
  • Mail [javascript protected email address]
Contact

Mee-wonend begeleider/stel die het verschil wil maken…..

Ben jij degene die jonge alleenstaande vluchtelingen de beste start om mee te doen geeft en hen helpt een zelfstandig leven in Nederland op te bouwen?

Deze baan is meer een manier van leven, dan een manier van werken. Je zorgt voor een ontspannen leefklimaat. Je bouwt aan rust, veiligheid en een netwerk waarbinnen de jongeren kunnen groeien naar zelfstandigheid. Het is een bijzondere manier van leven en werken die met elkaar verweven is.

Ben jij degene die jonge alleenstaande vluchtelingen de beste start om mee te doen geeft en hen helpt een zelfstandig leven in Nederland op te bouwen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Waarom kiezen we hiervoor?

De opvang en het begeleiden van het wonen en opgroeien van minderjarige alleenstaande vluchtelingen is in Nederland neergelegd bij meerdere organisaties. Entrea Lindenhout is één van die organisaties. Onder de naam YOIN zorgen wij voor opvang en begeleiding van ruim 120 minderjarige vluchtelingen, in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. We doen dat in verschillende regio’s in Gelderland.

Voor de jongeren hebben we bij YOIN een woonvorm in Ellecom. In dit huis woon je, eventueel samen met jouw partner, samen met maximaal 8 jongeren.

Door deze opzet is er voor deze jongeren meer nabijheid in de begeleiding en ontstaat er een natuurlijke leefomgeving. De structuur van het dagelijks leven wordt op een kalme en niet geforceerde manier opgebouwd. Er is meer ruimte voor persoonlijke aandacht en individuele verhalen. Het opbouwen van een netwerk voor iedere jongere in en rondom het huis, de wijk, school en werk, maken we op deze manier zo laagdrempelig mogelijk.

Hoe werkt het?

Er zijn meerdere mogelijkheden om de samenwerking vorm te geven. Je kunt deze uitdaging, voor minimaal 1 jaar en maximaal 3 jaar, individueel aangaan of samen met jouw partner. Afhankelijk van deze keuze zal er ondersteuning met extra woonbegeleiders vanuit YOIN worden aangeboden.

Het huis wordt ter beschikking gesteld door YOIN, waar je beschikt over een eigen verdieping en ook alle jongeren hebben een eigen kamer. Je woont, leeft en werkt samen met de jongeren midden in het groen met een mooie tuin.

Door de ondersteuning van collega woonbegeleider(s), kun je er ook regelmatig even tussen uit. Samen met deze extra ondersteuning deel je, je vrije dagen (circa 50) over het jaar. Zo zorg je voor continuïteit in de begeleiding van de jongeren. Tevens word je ondersteund door een werkbegeleider/ gedragswetenschapper. Ook de voogden van de jongeren zijn nauw betrokken bij het welzijn.

Je eigen leven speelt zich dus ook af in het woonhuis en ook je eigen netwerk zal er op een natuurlijke manier regelmatig zijn. Zo maak je het leven voor de jongeren ook zo gewoon mogelijk. Denk bijvoorbeeld personen uit je eigen netwerk die het heerlijk vinden om zo nu en dan voor de jongeren te koken. Of een goede vriendin die extra aandacht wil geven aan de Nederlandse taal van de jongeren. Of een vriend die het mooi vindt om met de jongeren voetbal te kijken. https://www.youtube.com/watch?v=efaX3r7z8nM

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar evenwichtige en levenslustige professionals.
We vinden het belangrijk dat je gemakkelijk contacten aangaat, bijvoorbeeld in de buurt. Je kan goed samenwerken met de voogden, met familie in het land van herkomst, met school en andere instanties. Je bent in staat om lastige situaties op een constructieve, positieve en oplossingsgerichte manier aan te gaan. Bovendien ben je professional genoeg om oog te hebben voor moeilijk te begrijpen gedrag, zodat er signalering en doorverwijzing is bij eventueel complexe problemen.

We nodigen je van harte uit te reageren wanneer je enthousiast bent geworden en je jezelf hierin herkent.. Jij (en evt. jouw partner) beschikt over minimaal een afgeronde MBO opleiding (Sociaal Pedagogisch Werk). Het kunnen spreken van de taal en/of begrijpen van de cultuur van de vooral Eritrese jongeren is een absolute pré. Sowieso is het belangrijk één of meerdere vreemde talen (Arabisch, Tigrinya, Dari, Engels) te kennen. Gezien de aard van het werk is het belangrijk dat je beschikt over een professionele werkhouding en feedback kan geven en ontvangen.

Wij bieden je!

We bieden je een arbeidsovereenkomst voor de duur van minimaal 1 jaar tot maximaal 3 jaar. Indien jouw partner ook beschikt over de juist kwalificaties, is het ook mogelijk om beide in dienst te treden van entrea lindenhout. Een salaris in schaal 8 van minimaal € 2.403,37 en maximaal € 3.568,98 bruto, gebaseerd op 36 u/pw. Aangezien werk en privé nauw aan elkaar verbonden zijn, zal qua uren gekozen worden voor een jaarindeling met circa 50 vrije dagen. Een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden en diverse collectieve verzekeringen. YOIN heeft een professioneel opleidingsplan met verschillende specifieke YOIN-trainingen en er worden verschillende trainingen aangeboden via het opleidingsportaal van Entrea Lindenhout. Een kans om (in)direct verschil te maken in het leven van een jongere.

Meer informatie of solliciteren?

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Dan ontvangen we je CV en korte motivatie graag vóór 1 augustus 2020 o.v.v. vacaturenummer 2020-061. Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature, neem dan contact op met Monique Parvin, coördinator Yoin, 06-12369459. Zij beantwoordt graag je vragen.

  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
  • Een VOG-screening (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
  • Entrea lindenhout is lid van de Werkgeverij. Dit betekent dat je als (toekomstig) medewerker van deze organisatie jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kan ontwikkelen, dat je beter regie houdt op jouw loopbaan en meer voordelen. Kijk voor meer informatie en voor een overzicht van de deelnemende organisaties opwww.dewerkgeverij.nl. Vermeld indien je werkzaam bent binnen de Werkgeverij dit duidelijk in je sollicitatiebrief.

Solliciteer direct!

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord
Velden met een * zijn verplicht