• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Contact
Trainingen

We geven verschillende trainingen aan professionals om onze expertise te delen. Voor meer informatie en om je aan te melden, vul je onderstaand contactformulier in.

Cultuursensitief werken

Basistraining
Accreditatiepunten: 3,75

In de basistraining Cultuursensitief werken ervaar je dat je eigen waarden en normen niet voor iedereen gelden en dat mensen anders tegen een situatie kunnen kijken. Ook leer je de verschillen tussen een ik-cultuur en een wij-cultuur. Bovendien krijg je tools om cultuurverschillen te zien en bespreekbaar te maken en een brug te bouwen om nader tot elkaar te komen.

Verdiepingstraining

Accreditatiepunten: 5

Je kunt onze basistraining ook aanvullen met een verdiepingstraining Cultuursensitief werken. Hier voeren we culturele interviews met elkaar en leer je over cultuur als begrip. Zo hebben we het over:

  • Ubuntu en professionele nabijheid: hoe je een alliantie maakt met een gezin;
  • Levensfaseovergangen: aan de hand van een casus bespreken we in welke levensfaseovergang de gezinsleden zitten;
  • Elkaars taal spreken: over hoe verschillend je kunt denken over relaties in gezinnen, veiligheid, opvoeden, etc.;
  • Hoe je zorgt dat verwachtingen helder zijn.

Bovendien oefen je met het toepassen van deze nieuwe kennis op je eigen casuïstiek.

Basistraining YOINen

Accreditatiepunten: 29,75
Deze training is bedoeld voor woonbegeleiders die werken met alleenstaande minderjarige vluchtelingen en is gebaseerd op de landelijke woonbegeleidingsmethodiek. In drie dagen tijd word je meegenomen in de belangrijkste thema's bij het werken met deze doelgroep.

Aan de orde komen onder andere: cultuursensitief werken, werken met familie op afstand, motiveren van pubers, stellen van doelen en traumasensitief werken.

Training Pedagogiek

Aan docenten van internationale schakelklassen (ISK) geven we trainingen waarin pedagogiek centraal staat. Deze training is op maat – er is dus ruimte voor inbreng van eigen vragen en casuïstiek. De training duurt minimaal een dag.

Een vraag die we regelmatig krijgen is: hoe kan je binnen je klassenmanagement rekening houden met cultuur en trauma en toch met elkaar tot leren komen? Om dit goed te kunnen, is het belangrijk te begrijpen waarom gevluchte kinderen doen wat ze doen. In de training is dan ook veel aandacht voor cultuursensitief werken, verschillende culturen, vluchtverhalen van kinderen, gevolgen van vluchten en de werking van het brein bij trauma en stress.


Ik wil een training volgen of heb een vraag over een training van YOIN

Velden met een * zijn verplicht