• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
YOIN US
Onze jongeren komen van ver

Weinig mensen realiseren zich dat onder de vluchtelingen die naar Europa en naar Nederland komen zich ook kinderen en jongeren bevinden. Kinderen en jongeren die van ver komen en een vaak lange en onvoorstelbare reis achter de rug hebben. Soms ook zonder ouders of andere volwassen familieleden. Stel je voor hoe dat is...

Stel je voor...

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/p4kAOb_cbw4?controls=0Deze jongeren verdienen de best mogelijke opvang en begeleiding. Als een jongere alleen naar Nederland is gevlucht en in Nederland mag blijven (een status heeft) bieden wij diegene deze opvang en begeleiding.

Ook sommige gezinnen die naar Nederland zijn gevlucht kunnen bij ons terecht. Deze gezinnen hebben een grote opdracht: zij moeten verwerken wat ze hebben meegemaakt en tegelijkertijd het nodige organiseren om hun leven in Nederland op te pakken. Wanneer de opvoeding van de kinderen dan te veel vragen oproept, en de familie en de naaste omgeving daar onvoldoende antwoord op kunnen geven, kan onze gezinsbehandeling (IAG-V) passend zijn. Hiermee helpen wij deze vluchtelinggezinnen bij het vinden van een nieuwe balans.

Waar onze jongeren vandaan komen

De jongeren die wij begeleiden komen van over de hele wereld. De plek waar de meeste kinderen en jongeren vandaan komen kan per dag verschillen. Op de website van het Nederlands Jeugd Instituut staan de actuele cijfers wat betreft het aantal en de herkomst van jongeren die alleen naar Nederland vluchtten.