• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Contact
Gezinsbehandeling (IAG-V)

Als een gezin naar Nederland is gevlucht heeft het altijd behoorlijk veel te doen. Het leren van de taal, werk zoeken, de buren leren kennen, een passende school voor de kinderen vinden en veel meer. Daarbij moet het gezin vaak na jaren opnieuw met elkaar samenleven, moeten alle gezinsleden verwerken wat ze hebben meegemaakt en moeten zij leren omgaan met het feit dat ze huis en haard hebben moeten achterlaten.

Sommige gezinnen krijgen daar bovenop nog te maken met een ingewikkelde opvoeding van de kinderen. Omdat ze het allemaal lastig vinden om in te burgeren. Of juist omdat één van de kinderen beter is ingeburgerd dan de rest van het gezin, omdat hij de rest is voorgegaan naar Nederland. Voor al deze gezinnen hebben we onze gezinsbehandeling: intensieve ambulante gezinsbehandeling voor gezinnen met een vluchtverhaal (IAG-V). Waarbij we helpen bij het opvoeden binnen twee culturen en het vinden van een nieuwe balans.Video's over gezinsbehandeling (IAG-V)

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/4X1Eu2jVw80?si=lHH5P77JUKF4sW5j


Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/IXp_D9e8eWE?si=wWc87seJpVLG6lTN


Hulp aanvragen en meer informatie

Wijkteams, artsen, jeugdbescherming, Nidos, vluchtelingenwerk, azc’s en GGD kunnen gezinnen aanmelden voor intensieve ambulante gezinsbehandeling voor gezinnen met een vluchtverhaal, via een mail naar aanmeldingen@entrealindenhout.nl.

Voor meer informatie kun je terecht bij het Entreeteam van entrea lindenhout, waar YOIN onderdeel van is. Bel hiervoor naar 088 356 30 00 of mail naar entreeteam@entrealindenhout.nl.