• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Contact
Traumabehandeling

Een jongere die gevlucht is heeft altijd traumatische ervaringen - gedwongen je land verlaten is immers al een traumatische gebeurtenis. Daarnaast maken veel jongeren nare gebeurtenissen mee in hun land van herkomst en op hun reis naar Nederland. Gelukkig lukt het de meeste jongeren die traumatische ervaringen zelf te verwerken. Bij sommige jongeren leiden deze traumatische ervaringen echter tot trauma’s. Zij krijgen dan bijvoorbeeld last van herbelevingen, nachtmerries, angst en emotie-, relatie- en concentratieproblemen. Ook kunnen ze lichamelijke klachten krijgen en onderwerpen en situaties vermijden.

In sommige gevallen is het dan nodig om traumabehandeling in te zetten. Wij hebben hierbij veel aandacht voor de onderlinge relatie tussen de therapeut en de jongere en sluiten aan bij de cultuur en religie van de jongere.Hulp aanvragen en meer informatie

Wijkteams, jeugdbescherming en (huis)artsen kunnen de traumabehandeling aanvragen, via een mail naar aanmeldingen@entrealindenhout.nl. Artsen kunnen jongeren ook aanmelden via ZorgDomein.

Voor meer informatie kun je terecht bij het Entreeteam van entrea lindenhout, waar YOIN onderdeel van is. Bel hiervoor naar 088 356 30 00 of mail naar entreeteam@entrealindenhout.nl.