• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
YOIN US
Expertise delen

In de afgelopen jaren hebben wij veel expertise opgedaan in het werken met jongeren die alleen zijn gevlucht en met hun gezinnen na gezinshereniging.

Dat wat we leerden en deden, delen we graag. Zo helpen we professionals in hun interculturele deskundigheid. Omdat culturele achtergrond en taal nooit redenen zijn om mensen niet effectief te kunnen begeleiden, diagnosticeren, behandelen of ondersteunen. We geven er daarom trainingen over. En je kunt altijd bij ons terecht voor consultatie of advies.

Cultuursensitief werken

Het vinden van aansluiting tussen mensen met verschillende culturele achtergrond vraagt geduld en begrip. Hoe kun je cultuursensitief werken binnen de gangbare methodieken? Kennis van cultuurverschillen en de betekenis voor de opvoeding, kunnen daarbij helpen. Een training en tools helpen je om de cultuurverschillen te zien, bespreekbaar te maken en te bedenken hoe je dichter bij elkaar kunt komen.

Vlaggensysteem

Het Vlaggensysteem is een methode om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te duiden en geeft handvatten voor het pedagogisch handelen van opvoeders. Deze training geven we ook aan professionals die met jonge vluchtelingen werken. Binnen de training hebben we oog voor seksualiteit binnen verschillende culturen, en op welke manier je hier cultuursensitief over in gesprek kunt gaan.

Training Psychotrauma en het vergroten van veerkracht

Het doel van deze training is dat professionals psycho-educatie op stress en trauma kunnen geven aan jongeren. Ook leer je hoe je de jongere kan helpen om in het dagelijks leven zijn veerkracht ('window of tolerance') te vergroten.

Pilot post hbo-opleiding IAG-V bij de HAN

Werken met andere culturen of gezinnen met een vluchtverhaal vereist soms een andere blik. Om professionals hierin te trainen, heeft de HAN samen met YOIN de pilot-opleiding IAG-V ontwikkeld. Hierbij gaan we samen op zoek naar passende antwoorden op de vragen die spelen rondom diversiteit van cliƫnten, opgroeien binnen twee culturen en gezinshereniging. Zodat professionals nog beter hun dagelijkse werkzaamheden kunnen doen. Lees er meer over in deze folder.


IAG-V (pilot)

Ik heb een vraag over een training van YOIN

Velden met een * zijn verplicht