• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
YOIN US
Wat doet YOIN?

YOIN is er voor gevluchte kinderen en volwassenen in Nederland die hulp nodig hebben. Zo zorgen we bij YOIN voor de best mogelijke opvang van jongeren die alleen naar Nederland zijn gevlucht. Zonder ouders of andere familieleden. We begeleiden deze jongeren op verschillende manieren in het wonen en opgroeien.

Wonen en begeleiden

Jongeren die alleen in Nederland aankomen, krijgen in Nederland een voogd toegewezen via Nidos, de jeugdbeschermingsorganisatie voor vluchtelingen. Deze voogd is de wettelijk vertegenwoordiger van de jongere. De jongeren wonen bij en worden in opdracht van Nidos begeleid door verschillende organisaties. YOIN doet dit in Gelderland, in de gemeente Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Ede, Lingewaard, Nijmegen, Rheden en Wageningen. Vol overgave, want YOIN is meedoen. Wanneer jongeren 18 jaar geworden zijn en de voogdij vervalt, kunnen we onze begeleiding blijven bieden.

Daarnaast bieden wij behandeling aan gezinnen met een vluchtverhaal, waarbij de opvoeding niet vanzelfsprekend verloopt. Onze hulpverlening is cultuursensitief, met veel kennis van de gevolgen van vluchten.