• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Contact
YOIN helpt bij deel van de benodigde opvangplekken in Gelderland

Onze collega Saskia Sliedrecht werd zaterdag 4 maart 2023 geciteerd in het nieuwsbericht van de NOS over de 4700 extra opvangplekken die met spoed nodig zijn voor kinderen die alleen in Nederland aankwamen, na gevlucht te zijn voor geweld en oorlog.

YOIN neemt sinds september 2022 verantwoordelijkheid voor 50 van deze jongeren. In een half jaar tijd zijn de jongeren 2 keer verhuisd. Een 3e keer is in zicht. Uitzicht op dat deze jongeren snel een status krijgen van de IND, zodat ze goed en langdurig op één plek opgevangen kunnen worden, is er nog niet.

Verder heeft YOIN het afgelopen jaar haar kleinschalige opvang en begeleiding verdubbeld. Hierdoor kunnen deze jongeren straks, nadat ze een status hebben gekregen, meedoen in gewone huizen en gewone straten, in verschillende gemeentes.

Saskia: "Als Nederlandse ouders kinderen zouden behandelen zoals deze jongeren behandeld zijn - ze nachten op een stoel laten slapen, ze onvoldoende eten of drinken geven, ze daarna steeds maar van hot naar her verhuizen en van school naar school verplaatsen - dan zou dat kindermishandeling zijn en zou Jeugdzorg het hier overnemen."

Lees het nieuwsbericht van de NOS hier: